Медичний заклад вторинного рівня
м. Калуш, вул. Медична, 6

У жіночій консультації вже функціонує УЗД-апарат нового покоління

У жіночій консультації вже функціонує УЗД-апарат нового покоління

Про те, що багатодітне подружжя Бутусіних, яке нині проживає в селі Грабівка на Калущині та нещодавно втратило на війні з рашистами двох своїх синів – Романа та Леоніда, має намір подарувати громаді Калуша УЗД-апарат, вперше дізнався із соцмережі.

А вже через кілька днів після цього в місцевих ЗМІ була оприлюднена інформація про те, що такий сучасний апарат для проведення ультразвукової діагностики був переданий колективу жіночої консультації КНП «Калуська ЦРЛ».

І не випадково батьки Героїв – Олег та Тетяна Бутусіни вибрали для реалізації свого благодійного задуму саме цей медичний заклад.

«Будуть діти – буде Україна», – заявили вони під час офіційної передачі УЗД-апарата колективу жіночої консультації.

Нове сучасне медичне обладнання освятив настоятель храму Всіх Святих Землі Української о. Григорій Мороз. Присутній на цьому заході генеральний директор Калуської ЦРЛ Іван Красійчук та завідувачка жіночої консультації Наталія Когут подякували подружжю Бутусіних за такий подарунок.

А про те, наскільки важливий новий апарат ультразвукової діагностики для колективу жіночої консультації та її пацієнтів, ми поцікавилися у лікаря ультразвукової діагностики цієї медустанови Степана Якиміва.

– Почну з того, – розповідає Степан Зіновійович, – що такого рівня апарат є в Калуші лише в одному з приватних медичних закладів. Тож його значимість для нас, медиків, і пацієнтів дуже велика.

Обладнання – імпортне. Його виробник – американська компанія «Дженерал електрик». Мені вже доводилося працювати на такому обладнанні, тому можу з впевненістю сказати, що воно дуже ефективне при діагностування захворювань жіночих органів і проведенні досліджень вроджених вад розвитку плоду. А ще це обладнання забезпечене хорошими програмами з проведення діагностики інших внутрішніх органів – черевної порожнини, поверхневих органів, щитовидної й молочної залоз тощо.

Це, скажу без перебільшення, апарат нового покоління, і за 25 років праці в жіночій консультації я по-справжньому тепер відчув нові можливості ультразвукової діагностики. Він містить чимало нових технічних можливостей і забезпечує високу якість такого обстеження. Тому, користуючись нагодою, хочу ще раз подякувати подружжю Бутусіних за такий подарунок, бо він насправді допомагатиме наших жінкам бути самим здоровими та народжувати здорових дітей.

До сказаного варто додати, що сім’я Бутусіних – багатодітна, в якій народилося 12 дітей, двоє з яких – Роман та Леонід загинули за нашу Україну.
Анатолій Гайовий.

На знімку: Степан Якимів біля подарованого Бутусіними УЗД-апарата.

Від автора. З двох боків монітора УЗД-апарата, за яким нині вже працюють лікарі, прикріплені фото синів Бутусіних, а внизу напис: «На Славу Божу в пам’ять про Романа та Леоніда від родини Бутусіних».