Медичний заклад вторинного рівня
м. Калуш, вул. Медична, 6

У пологовому будинку Калуської ЦРЛ уже пізнали радість материнства 18 переселенок

У пологовому будинку Калуської ЦРЛ уже пізнали радість материнства 18 переселенок

Від початку війни, а точніше уже з березня, коли на Івано-Франківщину та в об’єднані територіальні громади Калуського району почали прибувати з регіонів активних бойових дій біженці, серед яких і вагітні жінки, у пологовому будинку КНП «Калуська ЦРЛ» народили дітей 18 переселенок.

Першою породіллею серед внутрішньо переміщених жінок, які втекли з регіонів активних бойових дій, була мама двох дітей Вікторія Панчій з Ірпеня. У Калуші вона 11 березня народила третю дитинку – дівчинку. Ніка, а саме таке ім’я дали своїй кровинці щасливі батьки, з’явилася на світ справжньою богатиркою – з вагою 4770 г і зростом 53 см.

Після цього в пологовому будинку Калуської ЦРЛ ще три переселенки народили дітей з вагою понад 4 кг. Але ніхто з цих немовлят не перевершив Ніку за показником ваги. Лише більшу за зростом дитинку (до речі, теж дівчинку) народила на Ольга Данченко з Чернігова. Її багатирка вагою 4180 г мала зріст 55 см. Мама назвала дівчинку Анною.

Загалом 18 переселенок, які в березні-квітні в пологовому будинку Калуської ЦРЛ пізнали радість материнства, народили 11 хлопчиків і 7 дівчат. Серед новонароджених хлопчиків теж були два богатирі – Матвій (4190 г) і Даніель (4240 г). Їхніми мамами стали відповідно одеситка Тетяна Омелян і харків’янка, тренерка з боротьби дзюдо Оксана Філіна.

На знімку: Ольга Данченко зі своєю богатиркою Анною.