Медичний заклад вторинного рівня
м. Калуш, вул. Медична, 6

Кількість пацієнтів з коронавірусом в Калуській ЦРЛ не зменшується, але водночас тут не припинено планову госпіталізацію інших хворих

Кількість пацієнтів з коронавірусом в Калуській ЦРЛ не  зменшується, але водночас тут не припинено планову госпіталізацію інших хворих

Рівень захворюваності людей на COVID-19 і їх госпіталізації до Калуської ЦРЛ продовжує залишатися досить високим. І ситуація щодо цього в закладі, на жаль, в кращий бік практично не змінюється. Про це повідомив сьогодні, 12 листопада, на оперативній нараді в міського голови Андрія Найди генеральний директор КНП «Калуська ЦРЛ» Іван Красійчук.

– Переважно щоденно до нашого закладу поступає 190-200 хворих на коронавірус, – констатував Іван Олексійович. – Пік навантаження щодо кількості госпіталізованих пацієнтів з COVID-19 у лікарні був минулої п’ятниці, 5 листопада, коли на стаціонарне лікування до закладу поступив 31 хворий на коронавірус. Тоді практично одномоментно нові хворі зайняли одне ковідне відділення.

Наприклад, вчора, 11 листопада, ми прийняли на лікування нових 20 пацієнтів з підтвердженим діагнозом коронавірусної хвороби. І приблизно така їх кількість (на 2-4 хворих менше чи більше) поступає до лікарні щоденно.

З таким великим напливом хворих на COVID-19, звісно, працювати лікарям і медперсоналу, що надають допомогу цій категорії пацієнтів, доводиться нелегко. Колективу лікарні буває дуже важко, але, як зауважив Іван Красійчук, поки що він «дає собі раду». Мало того, в закладі не припинено планову госпіталізацію і лікування інших хворих.

Щодо проблемних питань, то упродовж двох днів, за словами Івана Олексійовича, у лікарні була дещо напружена ситуація з киснем, коли обсяг його доставки зменшився з чотирьох до трьох тонн. Але завдяки особистому втручанню в ситуацію генерального директора ТОВ «КАРПАТНАФТОХІМ» Івана Підсадюка її було своєчасно змінено.

«Тож я дякую Іванові Михайловичу за підтримку. Він посприяв тому, щоб лікарня знову стабільно щодоби отримувала 4 тонни рідкого медичного кисню», – відзначив керівник Калуської ЦРЛ.

Наразі цього обсягу рятівного кисню для хворих з COVID-19 вистачає. За словами Івана Красійчука, на ранок 12 листопада, в лікарні були підключеними до кисневих точок 164 пацієнти. Добова потреба закладу в медичному кисні залишається на рівні 3,8-3,9 тонни. Приблизно такий його обсяг і використовується лікарнею.