Медичний заклад вторинного рівня
м. Калуш, вул. Медична, 6

Калуським медикам не виплачують вчасно зарплатню. Причина – в НСЗУ

Калуським медикам не виплачують вчасно зарплатню. Причина – в НСЗУ

Болючою проблемою для КНП «Калуська центральна районна лікарня міської ради» є питання виплати зарплатні. Наразі працівникам заплатили лише половину заробітної плати за серпень.


Про це 10 вересня на оперативній нараді у міського голови повідомив генеральний директор КНП «Калуська ЦРЛ» Іван Красійчук, інформує «Калуш ФМ».


Заклад поки що отримав від Національної служби здоров’я України лише кошти за липень. А вже минув серпень, за який лікарня заробила близько 10 млн грн. Керівництво звертається в НСЗУ, проте щоразу чує лише обіцянки «завтра, завтра».


За словами заступниці міського голови Наталії Кінаш, від медиків надходять скарги про невиплату зарплатні на «гарячу лінію», тому вона запитала, чи пояснюють ситуацію в колективах.


Іван Красійчук запевнив, що адміністрація Калуської ЦРЛ зустрічається з працівниками і пояснює про причини затримки.


«Як тільки кошти від НСЗУ надійдуть на рахунок, ми одразу їх виплатимо медикам», – додав він.
Також у ЦРЛ через затримки з фінансуванням виникають проблеми з розрахунками за медикаменти. Через борги постачальники відмовляються відпусками ліки й інші вироби медичного призначення.


Аналогічна ситуація із виплатами від НСЗУ і в інших медичних закладах Калуської громади. Коштів за серпень не отримав ще ніхто.